Kaspersky Antivirüs ve Norton Ghost hakkında detaylı ve resimli anlatım. Antivirüs, Trojan, Antispy Yazılımları, Virüs, Trojan, Spy Nedir ? Kaspersky Antivirüs Kurulumu, Ayarları, Güncelleme ve tarama işlemi. resimli anlatım. Yedek almak, verilerin Kopyalanması, Windows Yedek Alma (Back-Up) Kullanımı, Windows Yedekleme/Geri Yükleme Sihirbazı, Yedeklenen Bilgileri USB-HDD ye Yazmak, Norton Ghost ile Sistem imajı Alma, Norton Ghost Programını Kurmak, İmaj Almak ve CD ye yazmak, Norton Ghost dosyalarını Geri Yüklemek.
Bilgi sıralama, ekleme, Arama özellikleri, Doğru veri yapısı, doğru algoritma seçimi. Akış şemaları ve örnek uygulamalı dersler.
Diziler, çok boyutlu diziler, pointer(işaretçi) Nesne tabanlı programlama konularında temelden başlayan detaylı ve resimli bilgiler.
Giriş ve Çıkış Deyimleri, Diyalog kutuları, Değişken ve Sabitler, Hazır Matematik Komutları, Þart, Döngü ve Fonksiyonlar.
Bilgisayar Programı öğrenmek için neler Bilmeliyim? Programlama Dili nedir nasıl kullanılır ? Neden Birçok Programlama Dili Vardır? Veri Tabanı(Database) Programcılığı, Web Programcılığı, Prototip (Kalıp) Oluşturma , Sahte Kod ve Algoritma Yazma , Akış Þemaları, Karar Tabloları, Düzenleyici ,Derleyici,Debugger, Yardım ve Kurulum.
Windows dersinin bu üçüncü bölümünde yapılacak sistem ayarları ve genel ayarlar tek tek anlatılmıştır. Ekran ayarları, Masaüstü düzenleme, Denetim masası, Erişim ayarları. 106 sayfa PDF belgesi.
Windows kurduktan sonra yapılması gereken ikinci adım: Ekran kartı, Ses kartı, Ethenet kartı, TV kartı, Yazıcı(printer)sürücülerinin kurulması. Winzip, Winrar gibi sıkıştırma programları ve ses, video, resim düzenleme programlarının kurulması nasıl yapılır ? resimli anlatım.
Tüm İşletim sistemleri hakkında temel bilgiler. Windows CD si kullanarak adım adım sistem kurma rehberi. resimli ve açıklamalı 40 sayfa PDF dasyasıdır.
İşletim sistemlerinin yapısı ve çalışması. FAT16, FAT32, VFAT Dosya sistemleri. Hafıza yönetimi.
Dijital Kameralar, Yapısı ve Çeşitleri, Çalışma prensibi, Dijital Kamera Aksesuarları, Teknik Özellikleri. Dijital Video Kameralar (Camcorder) Yapısı ve Çeşitleri , Çalışma İlkesi , Aksesuarlarıve Teknik Özellikleri. Hafıza Kartları: MMC , SD , CF , Memory Stick. Tarayıcılar ve Barkod okuyucular, yapısı ve çalışma prensibi.
Bilgisayar yazıcıları(Printer) çeşitleri ve Çalışma özellikleri. Yazıcı Ayarlanması. Püskürtmeli yazıcılar, Lazer yazıcılar, Nokta vuruşlu yazıcılar, Termal yazıcılar.
CRT (Katot Işın Tüp) Monitörler. CRT Monitörün Özellikleri ve Çalışma Prensibi. Monitör Standartları. LCD (Likit Kristal Ekran) Monitörler. LCD Monitörün Özellikleri ve Çalışma Prensibi. Plazma Monitörler. Plazma Monitörün Özellikleri ve Çalışma Prensibi. Plazma Monitörün Çalıştırılması ve Ayarlanması. Projeksiyon Makineleri ve Projeksiyon Monitörler.Projeksiyon Özellikleri ve Ayarlanması.
Klavye Nedir ? Klavye Çeşitleri nelerdir ? Fare(Mouse) Nedir? Farenin İç Yapısı ve Çalışma Prensibi nasıldır? Fare Çeşitleri, Kesintisiz Güç Kaynağı UPS)Nedir? Kesintisiz Güç Kaynaklarının İç Yapısıve Çalışma Prensibi nasıldır, BIOS ve karşınıza çıkabilecek hata mesajları.
Bilgisayardaki Sabit Disk (HDD) Disket sürücü, CD-ROM, DVD ROM , HD-DVD ve BLU-RAY gibi kayıt ortamları hakkında detaylı ve resimli açıklama dosyası.
Bilgisayar parçalarından, Ekran kartı, Ses kartı, Faks-Modem Kartı, TV kartı, Ethernet kartı gibi donanım parçaları hakkında detaylı ve resimli anlatım. 45 sayfa PDF dosyası.
Ana Kart Nedir, Yapısı Nasıldır ? Anakart nasıl çalışır ? Kasa çeşitleri nelerdir ? güç kayanğı kaç volttur ? Fazla elektrik harcar mı ? Kasa bağlantıları nasıl yapılır ?
RAM (Random Access Memory-Rastgele Erişimli Bellekler, Belleğin görevi nedir ? Döküman içersinde: SRAM, DRAM, DDR SDRAM, SIMM, DIMM gibi terimler detaylı olarak açıklanmıştır.
İşlemcinin Görevi, İşlemci Nedir ? Programlar nasıl çalışır ? İşlemcinin Yapısı ? Çekirdek (Core), Ön Bellek (Cache), ve Soğutma sistemleri hakkında kapsamlı resimli döküman.